Anuntul de participare in SEAP in vederea atribuirii contractului de tip IPC

septembrie 8, 2011 by  
Filed under News

S.C. EnergoNuclear S.A. a publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Anuntul de Participare in vederea atribuirii contractului de tip IPC (Inginerie, Procurare, Constructie) pentru finalizarea Unitatilor 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda. Acest anunt reprezinta un prim pas al derularii procedurii de achzitie publica, avand ca scop obtinerea scrisorilor de intentie de la firmele interesate de acest proiect.

Finalizarea proiectului CNE Cernavoda Unitatile 3 si 4 va oferi o capacitate nucleara noua, de circa 1400 MW, dubland astfel cantitatea de energie nucleara livrata in prezent de Unitatile 1 si 2 ale CNE Cernavoda. Punerea in functiune a primului reactor este preconizata pentru anul 2017.

Dezvoltarea proiectului va conduce la o investitie de mai multe miliarde de Euro si la crearea a catorva mii de locuri de munca atat pe perioada de constructie, cat si in perioada de operare a celor doua Unitati.

Energia nucleara reprezinta un factor cheie in strategia energetica a Romaniei pe termen lung, datorita emisiilor reduse de carbon, datorita posibilitatii mentinerii pretului energiei la un nivel accesibil pentru consumatorii finali, precum si datorita faptului ca este o atractie permanenta pentru investitorii straini.

Download…

S.C. EnergoNuclear S.A.
Biroul de Presa