Comunicat – Activitatile de întretinere si conservare ale structurilor de pe amplasamentul Unitatilor 3 si 4

octombrie 1, 2018 by  
Filed under News

Activităţile de întreţinere si conservare ale structurilor de pe amplasamentul Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavoda, proprietate a Societăţii Nationale Nuclearelectrica (SNN), reprezinta o componenta a comportamentului diligent al unui bun proprietar.

Totodata, sunt active angajamentele SNN privind menţinerea în stare funcţionala a ENERGONUCLEAR pâna la momentul absorbţiei acesteia de catre noua Societate Mixta SNN-CGN (JVCo), incluse în anexa referitoare la activitatile din sarcina ENERGONUCLEAR, la Acordul Investitorilor aflat în negociere.

In conformitate cu planul de activitati pe anul 2018 aprobat de Consiliul de Administratie si AGA ENERGONUCLEAR au fost încheiate contracte de servicii si lucrari avand ca obiect mentinerea calitatii structurilor si componentelor metalice în limitele de proiect.

In acest sens s-au atribuit contracte precum:

  • Degajare / igienizare (inclusiv drenare / evacuare apa) pentru structurile din exteriorul si interiorul cladirilor din cadrul zonei protejate de pe amplasamentul Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda
  • Servicii de intretinere si exploatare pentru instalatia electrica temporara de pe amplasamentul Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda, respective furnizarea si distributia energiei electrice.
  • Ignifugarea platformei tehnologice de acces la grinda inelara a Cladirii reactorului Unitatii 3
  • Expertizarea independenta a structurilor si componentelor lor permanente in vederea conservarii pe amplasamentul Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda

Pe baza acestor activitati se pregateste urmatoarea faza de conservare a componentelor structurale, pentru care procedura de contractare este definitivare.

Comments

Feel free to leave a comment...
If you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!